BİNGÖL / MERKEZ - Mevlana Kız Anadolu Lisesi

Şbt

Dokuzuncu sınıf öğrencilerimizle birlikte Bingöl Gençlik Merkezinde bulunan DeneYap atölyelerine gezi düzenledik. DeneYap atölyelerinden sorumlu Furkan AY'dan atölyeler hakkında bilgi aldık. Gençlik Merkezinde yapılan faaliyetleri yerinde inceledik. Öğrencilerimiz yapılan gezi faaliyetinden çok memnun kaldılar. Emeği geçen herkese teşşekkür ederiz.

Ara

Okulumuzda Uygulanacak 1. Dönem Yazılı Tarihlerini indirmek için tıklayınız.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında ortaöğretim kademesi eylem planında yer alan "Safahat" konulu çevrim içi bilgi yarışmasına başvurular başladı.

Yarışmaya Başvuru Adersi: http://ogm.eba.gov.tr/yarisma

Yarışmaya Son Başvuru Tarihi: 23 Aralık 2023 Cumartesi Saat 19:00

Yarışma Başlangıç Tarihi: 23 Aralık 2023 Cumartesi Saat 19:00

Yarışma Başladıktan Sonra Sisteme Giriş Yapılmaz.

Ara

Meb Yüksek Öğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü Sayın Fethi Fahri KAYA ve Daire Başkanları Ali KURT,  Adem KARABIYIK ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa ÖZEL, Milli Eğitim Müdür Yardımcılarımız, Şube Müdürlerimiz okulumuzu ziyarete geldiler. Okulumuzda yapılan Mevlana Celaleddin-i Rumi konulu programı izleyen KAYA, KURT ve KARABIYIK programı çok beğendiklerini ifade ettiler. Öğrencilerimizle sıcak sohbet havasında görüşmeler yaptılar. Öğrencilerimizin isteklerini dinlediler. Kendilerine bu nazik ziyaretlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Ziyaretlerinin tekrarlanmasını bekliyoruz.

Tem

Okulumuz Mevlana Kız Anadolu Lisesi bu yıl (2023) alınan karar doğrultusunda proje okulu olmuştur.

Mevlana Kız Anadolu Lisesi 1968-1969 eğitim öğretim yılında öğretmen yetiştirmek amacıyla Kız İlk Öğretmen Okulu olarak kurulmuştur. Mevcut okul binasına 1974-1975 eğitim öğretim yılında taşınmıştır. Bir dönem 2 yıllık eğitim enstitüsü olmuş, ardından tekrar Kız Öğretmen Lisesi olarak eğitim öğretime açılmıştır. 1990 Yılı itibariyle Anadolu Öğretmen Lisesi olan okul 2014-2015 eğitim öğretim yılı itibariyle Mevlana Kız Anadolu Lisesi'ne dönüştürülmüştür. Mevlana Kız Anadolu Lisesi 2023-2024 eğitim öğretim yılından itibaren özel program ve proje uygulayan eğitim kurumuna dönüştürülmüş olup kontenjanı 90 öğrenci olarak belirlenmiştir.

Yetiştirdiği nitelikli insan kaynağı ile başarılı okullar arasında yer alan, köklü bir geçmişe ve yeterli insan kaynağına sahip Mevlana Kız Anadolu Lisesi geniş kampüsü ve güçlü fiziki altyapısıyla da öne çıkmaktadır. Okulun kapalı spor salonu, modern ve zengin bir kütüphanesi ile 160 kişi kapasiteli kız pansiyonu bulunmaktadır. Okulun sahip olduğu koşullar akademik, sosyal ve sportif olarak öğrencilere zengin olanaklar sunmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen bazı okullar proje okulları olarak adlandırılır. Bu okullar, bölgesel veya uluslararası projelerde yer almaları için seçilmiştir. Genellikle başarı sıralaması yüksek olan okullar arasından tercih edilirler. Proje okulları, diğer okullara göre daha çok projede yer alır. Bu bağlamda sahip oldukları laboratuvar, bilgisayarlar ve altyapılar da daha iyi olur

Okulumuzun, proje okuluna dönüştürülmesine katkılarından dolayı, Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz'a, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Yusuf Tekin'e, Valimiz Sayın Kadir Ekinci'ye , Milletvekillerimiz Sayın Feyzi Berdibek ve Sayın Zeki Korkutata'ya teşekkürlerimizi sunarız.

Haz

Edebiyat Öğretmeni Ömer Faruk BERDİBEK ve Müzik Öğretmeni Ferhat BENEK'in öncülüğünde hazırlanan tiyatro ve koro çalışmaları öğrencilerle buluştu.

Haz

Bingöl Mevlana Kız Anadolu Lisesi öğrencilerinin düzenlemiş olduğu Masal Gecesi (Şewê Mêslo) etkinliği yoğun ilgi gördü.

Geçtiğimiz yıl TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’na “Kültürel Miras” projesi dalında Zazaca Masal Keku (Pepuk) Kuşu hikâyesi ile Türkiye ikincisi olan Bingöl Mevlana Kız Anadolu Lisesi öğrencileri, Masal Gecesi (Şewê Mêslo) etkinliği düzenledi.

Yıl boyunca yeni masallar üzerine çalışan öğrencileri edebiyat öğretmeni Songül Arıkız öncülüğünde okul bahçesinde düzenledikleri etkinliğe yoğun ilgi gösterildi.

Şewê Mêslo gecesinde asırlık Zazaca hikâyeler erbane eşliğinde anlatıldı.

Geceyle ilgili konuşan Edebiyat Öğretmeni Songül Arıkız, öğrencileriyle geçen yılda böyle bir etkinlik düzenlediklerini anımsattı.

Zazaca Masal Keku (Pepuk) Kuşu hikâyesinin TÜBİTAK Kültürel Miras dalında ödül aldığını hatırlatan Arıkız, hem yurtdışındaki hem de Türkiye’deki Zazaların bu hikayeyi sahiplendiğini aktararak, bu durumdan dolayı tebrik mesajları aldıklarını söyledi.

Yapmış oldukları çalışmayı herkese duyurabilmenin memnuniyetini yaşadıklarını ifade eden Arıkız, “İnsanlarımız diline hasret. Hikaye olur, şarkı olur Zazaca’yı duymak istiyor. Bu yüzden insanlarımız rağbet gösteriyor. Bizde bu durumdan memnunuz. Masallarımızı internet sitelerinde yayınlayacağız” dedi.

Gençlerin Zazaca’yı öğrenmeleri tavsiyesinde bulunan Arıkız, her mecrada Zazaca konuşulması istediklerini kaydederek, bundan sonrada çalışmalarının devam edeceğini sözlerine ekledi.

Haz

Okulumuz 10/B sınıfından Leyla Bayantemur, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün düzenlediği "Temiz Deniz Temiz Dünya" adlı liseler arası kompozisyon yarışmasında ikinci olmuştur. Ögrencimizi tebrik ediyoruz.

Haz

Turnuva şampiyonu 9/B sınıfı oldu. Okul Müdürü Bahattin ALIN tarafından madalyaları takdim edildi.

Haz

Turnuva sonucunda şampiyon olan öğrencilere madalyaları, Okul Müdürü Bahattin ALIN tarafından takdim edildi.

Haz

ÇEDES Projesi kapsamında okulumuzun öğretmenleri, öğrencileri ve diğer paydaşları tarafından toplanan paralarla alınan 51 adet okul çantası, 66 adet spor ayakkabı deprem bölgesindeki kardeş okulumuz Adıyaman Sincik ilçesi Alancık Ortaokuluna teslim edildi.