BİNGÖL / MERKEZ - Mevlana Kız Anadolu Lisesi

May

Son sınıf öğrencilerimizden Tuana BATARAY, küçük yaş çocuklar için bir etkinlik düzenledi. Çocuklar için hem eğlenceli hem de öğretici aktiviteler yapıldı. Öğrencimizi yeteneğinden ve medeni cesaretinden dolayı kutlarız. Başarılarının devamını dileriz.

May

Okulumuzda düzenlenecek olan TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarına davetlisiniz. Sizi de aramızda görmekten onur duyarız.

Etkinlik tarihi: 9-10 Mayıs 2024 / Saat: 9:00-15:00

Mrt

Okulumuzda Uygulanacak 2. Dönem I. Yazılı Tarihlerini indirmek için tıklayınız.

Mrt

Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz tarafından 3 Mart 2024 tarihinde  düzenlenen liseler arası folklor yarışmasında okulumuz Mevlana Kız Anadolu Lisesi il 3'üncüsü olmuştur. Öğrencilerimizi almış olduğu bu güzel başarıdan dolayı tebrik ederiz. Öğrencilerimizi folklor yarışması için hazırlayan eğitmenlerine ve öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzda 01-07 Mart Deprem Haftası'nda "Personel Tahliye Tatbikatı" yapılmıştır. Tatbikat öncesinde personel ve öğrencilerimize deperem ve yangın felaketlerinde can kaybının en aza indirilmesi için alınması gereken tedbirler konusunda eğitim verilmiştir. Tatbikat sırasında tüm personel ve öğrencilerimiz okulumuzu planlı bir şekilde boşaltarak okulumuzun toplanma alanında toplanmıştır. Sivil Savunma Uzmanı Mahsum KÖSE tatbikat hakkında personelimizi önceden bilgilendirmiştir ve tatbikatın yapılmasını sağlamıştır. Sivil Savunma Uzmanı Mahsum KÖSE'ye ve tatbikatın gerçekleşmesinde çabası olan herkese teşekkür ederiz.

Şbt

Liselerde bilim uygulamaları proje kapsamında Sosyal bilimler alanında 9. Sınıflara yönelik Türkçe ve Türkçe'nin doğru kullanımı  konusuyla ilgili sunum yapıldı

Şbt

Liselerde bilim uygulamaları proje kapsamında Sosyal bilimler alanında 10. Sınıflara yönelik Hak ve Sorumluluklar konusuyla ilgili sunum yapıldı

Şbt

Liselerde bilim uygulamaları proje kapsamında Sosyal bilimler alanında 11. Sınıflara yönelik Medya ve İletişim konusuyla ilgili sunum yapıldı

Şbt

Okulumuzun Afete Hazırlık Klübünde olan öğretmen ve öğrencileri ilimizde bulunan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD)'nü ziyaret etti. AFAD yetkilileri öğrencilerimize doğal afetler ve acil durumlar konusunda bilgi verdi. Klüp öğremenimiz Mustafa DAĞ başta olmak üzere emeği geçen herekese teşekkür ederiz.

Şbt

Liselerde bilim uygulamaları programı projesi kapsamında sosyal bilimler alanında Mevlana Kız Anadolu Lisesi 12.sınıf öğrencilerine yönelik şiddet konulu sunum yapılmıştır. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Dokuzuncu sınıf öğrencilerimizle birlikte Bingöl Gençlik Merkezinde bulunan DeneYap atölyelerine gezi düzenledik. DeneYap atölyelerinden sorumlu Furkan AY'dan atölyeler hakkında bilgi aldık. Gençlik Merkezinde yapılan faaliyetleri yerinde inceledik. Öğrencilerimiz yapılan gezi faaliyetinden çok memnun kaldılar. Emeği geçen herkese teşşekkür ederiz.

Ara

Okulumuzda Uygulanacak 1. Dönem Yazılı Tarihlerini indirmek için tıklayınız.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında ortaöğretim kademesi eylem planında yer alan "Safahat" konulu çevrim içi bilgi yarışmasına başvurular başladı.

Yarışmaya Başvuru Adersi: http://ogm.eba.gov.tr/yarisma

Yarışmaya Son Başvuru Tarihi: 23 Aralık 2023 Cumartesi Saat 19:00

Yarışma Başlangıç Tarihi: 23 Aralık 2023 Cumartesi Saat 19:00

Yarışma Başladıktan Sonra Sisteme Giriş Yapılmaz.

Ara

Meb Yüksek Öğretim ve Yurtdışı Eğitim Genel Müdürü Sayın Fethi Fahri KAYA ve Daire Başkanları Ali KURT,  Adem KARABIYIK ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Mustafa ÖZEL, Milli Eğitim Müdür Yardımcılarımız, Şube Müdürlerimiz okulumuzu ziyarete geldiler. Okulumuzda yapılan Mevlana Celaleddin-i Rumi konulu programı izleyen KAYA, KURT ve KARABIYIK programı çok beğendiklerini ifade ettiler. Öğrencilerimizle sıcak sohbet havasında görüşmeler yaptılar. Öğrencilerimizin isteklerini dinlediler. Kendilerine bu nazik ziyaretlerden dolayı teşekkür ediyoruz. Ziyaretlerinin tekrarlanmasını bekliyoruz.