BİNGÖL / MERKEZ - Mevlana Kız Anadolu Lisesi

Mevlana Kız Anadolu Lisesi

Okul 04262131160
Adres
Karşıyaka Mah. Zeki Ergezen Bulvarı Elazığ Karayolu 1.Km Düzağaç No2 Posta Kodu12000 Merkez / BİNGÖL
“İlimizin eğitiminde, model ve lider bir eğitim kurumu olmak.”
Misyon
“Öğrencilerimizi yetenekleri ve yeterlilikleri doğrultusunda, özgüven sahibi ve sorumluluklarının bilincinde, çağdaş bilgilere ulaşabilen, dünyada eğitim alanındaki gelişmelere ayak uydurabilen, beceri ve yetenekleri ölçüsünde hem yükseköğretime hazırlamak hem de bölgenin iş ve hizmet alanlarının gereksinimi olan insan gücünü yetiştirmek”
Revir:1
Öğretim Şekli :Günlük olarak 8 saat ders yapmaktadır. 5+3 şeklinde tekli öğretim yapılmaktadır.
Saatler
1. Ders : 08.00´de başlamaktadır. Dersler 40 dakika olup. 10´ar dakika teneffüs arası verilmektedir. 12.00 Öğle arası çıkış saati olup. Öğleden sonra Ders zili 13.00´da çalmakta ve 15.20´de çıkış zili çalmaktadır.
Isınma
Merkezi sistem kalorifer tesisatı bulunmaktadır. Yakıt olarak doğal gaz kullanılmaktadır. Okul ve Pansiyon birimlerinin dış yüzeyleri etkili bir yalıtım malzemesi ile kaplanmış olduğundan ısınma problemi yaşanmamaktadır.
İngilizce ve Almanca
Üniversite hattında çalışan şehir içi minibüsleri ile ulaşım sağlanmaktadır.
Yerleşim Yeri
Okulumuz Karşıyaka Mahallesinde bulunmaktadır. Okulumuz Bingöl Fen lisesi ile aynı bahçeyi paylaşmaktadır. Okulumuzun çevresi kamu kurumlar ile çevrilidir. Gençlik Merkezi, Kültür merkezi ve İl Halk Kütüphanesi, Bingöl Öğretmen Evi, Emniyet Müdrülüğü ve İl Jandarma Alay Komutanlığı mevcut kurumlardır.
İl/İlçe Merkezine Uzaklık
Okulumuz Elazığ-Muş karayolu üzerinde bulunmaktadır. Şehir merkesine 3 km uzaklıktadır.
97.400 Diploma
89.600 Diploma